Fietsplus Rini
In the SpotlightFietsen is gezonder dan u denkt. Het helpt tegen ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten. Vele onderzoeken tonen aan dat fietsen een gunstig effect heeft op de gezondheid.


Fietsen is gezonder dan u denkt. Het helpt tegen ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten. Vele onderzoeken tonen aan dat fietsen een gunstig effect heeft op de gezondheid.

Vijf redenen om te gaan fietsen

1. Fietsen houdt diabetes op afstand
Bijna de helft van alle Nederlanders kampt met overgewicht. Door overgewicht en weinig beweging is diabetes type 2 een groeiend probleem. Regelmatig fietsen kan beginnende diabetes type 2 terugdraaien.

2. Fietsen verbrandt vet direct
Een half uur per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding aan te houden. Mensen die veel fietsen zijn slanker en gezonder.

3. Fietsen houdt de bloedvaten schoon
Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling van het bloed en de stroming ervan. Door beweging worden afvalstoffen beter afgevoerd en neemt de kans op dichtslibbende vaten af.

4. Fietsen vermindert stress
Stress is slecht voor de hersenen. Regelmatig actief bewegen helpt uw lichaam en geest goed te ontspannen.

5. Fietsen beschermt uw hersenen
Bewegen gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen, blijkt uit onderzoek. Het is bovendien gunstig voor de plasticiteit van het brein, het vermogen om zich aan te passen aan de omstandigheden. De verschillende delen van de hersenen kunnen dankzij actieve lichaamsbeweging ook beter onderling communiceren.
Terug

Deel het met uw vrienden!


Nieuws over Fietsplus Rini
In the Spotlight